RULADĂ DE PUI

Timpul de pregătire: 45 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui
  • Coaja de la lămâie
  • Ardei copt
  • Brânză moale de vaci
  • Cașcaval
  • Pătrunjel
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Pune într-un bol brânza de vaci, cașcavalul răzuit, coaja rasă de la o lămâie, pătrunjelul tocat, condimentează cu sare și piper negru după care amestecă tot împreună până se încorporează toate ingredientele.

Pasul 2

Taie bucățile de piept de pui în jumătate. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit taie fiecare jumătate de piept de pui ca pe o chiflă de hot-dog. Fii atent(ă) să nu-l tai până la capăt.

Pasul 3

Ia o bucată de piept de pui, acoper-o cu o folie alimentară și bate-o pe ambele părți până se subțiază. Apoi fă același lucru cu celelalte bucăți.

Pasul 4

După ce ai bătut carnea, condimentează doar o parte cu puțină sare. Pune pe fiecare bucată aplatizată câte 2-3 bucăți de ardei copt, apoi mixtura de brânză, iar ulterior rulează strâns fiecare felie umplută și întărește-o cu câteva scobitori sau leag-o cu ață alimentară.

Pasul 5

Pune tigaia la foc mediu cu 2-3 linguri de ulei și așeză rulourile. Rumenește-le pe fiecare parte circa 3-4 minute sau până ce obții o culoare aurie.

Pasul 6

Apoi transferă-le pe o tavă de copt și pune-le în cuptorul încins la 180 de grade C pentru circa 15 minute.

Pasul 7

Scoate carnea din cuptor și las-o să stea câteva minute. Taie fiecare rulou felii de circa 2 cm. și servește-le cu orice garnitură dorești. Poftă bună.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni