BRUSCHETTE CU DOVLEAC COPT

Timpul de pregătire: 40 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

Ingrediente:

  • 6 felii – dintr-o baghetă
  • 4 linguri – piure de dovleac copt
  • 80 gr. – brânză moale de vaci
  • 4 – ciuperci medii
  • 4 – felii de bacon (tăiate subțire)
  • 1 – cățel de usturoi
  • 1 lingură – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Mărar

Procesul de preparare

Pasul 1

Rumenește feliile de pâine în cuptor sau pe o tigaie până ce primeşti o culoare aurie. Ia cățelul de usturoi, taie-l în 2 și freacă fiecare felie de pâine.

Pasul 2

Pune într-un bol brânza de vaci, 3 linguri piure de dovleac copt cu puțină sare și piper, apoi mixează tot până devine compoziția cremoasă.

Pasul 3

Între timp taie baconul cubulețe, ciupercile felii și rumenește-le pe tigaia încinsă cu ulei. Când baconul și ciupercile sau rumenit și au devenit crocante, scoate-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Pasul 4

Întinde pe fiecare felie de pâine un strat gros de compoziție de dovleac și brânză și pune restul de piure de dovleac rămas deasupra. Apoi aranjează câteva felii de ciuperci și câteva cubulețe de bacon deasupra. La final decorează cu mărar.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni