Budincă cu ficat

Timpul de pregătire: minute
Gradul de dificultate: [:ro][:en][:ru]

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă
  • 200 g ficat de pui
  • 200 g piept de pui

Pentru aluat:

  • 200 g smântână
  • 200 g maioneză
  • 5 ouă
  • 6 linguri de făină albă
  • 1,5 linguriță de praf de copt
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Sare, piper, după gust

Procesul de preparare

Pasul 1

Ficatul se feliază fin și se prăjește împreună cu ceapa.

Pasul 2

Pieptul de pui se fierbe, ulterior se taie cubulețe mici.

Pasul 3

Ouăle, smântâna și maioneza se frulează bine, treptat se adaugă făina, praful de copt și uleiul.

Pasul 4

Compoziția obținută se toarnă în tavă, iar deasupra se adaugă umplutura, amestecând ușor.

Pasul 5

Se coace la cuptor la temperatura de 180°C, timp de 30 de minute până se obține o crustă aurie.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni