Carne de vită picantă cu coajă de mandarină

Timpul de pregătire: 60 minute
Gradul de dificultate: Simplu

Ingrediente

  • 300g carne de vită
  • 3 mandarine
  • 3 lng ulei vegetal
  • 2 lng amidon de cartofi
  • 2 căței de usturoi
  • Ghimbir după gust
  • 3 lng sos de soia
  • Ardei roșu după gust
  • Sare

Procesul de preparare

Pasul 1

Curățim mandarinele de coajă și de fibrele albe. Scurgem sucul din ele. Îndepărtăm partea albă de pe cojile de mandarină, apoi le tăiem fîșii.

Pasul 2

Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm fîșiile de coajă și le prăjim puțin. Apoi le dăm deoparte.

Pasul 3

Tăvălim carnea prin amidon și o punem la prăjit, o rumenim frumos pe ambele părți. Adăugăm cîteva linguri de apă, usturoiul zdrobit și ghimbirul. Lăsăm să se înăbușe cîteva minute.

Pasul 4

Apoi adăugăm ardeiul, sosul de soia și sucul de mandarine. Lăsăm să dea în clocot apoi adăugăm cojile de mandarină. Amestecăm bine și putem servi

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni