COTLET DE PORC CU PIERSICI LA GRĂTAR

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 4 Cotlete de porc (cu os și șoric)
  • 4 Piersici mari (fără sâmburi și tăiați în jumătate)
  • 1 lingură – unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri – oțet balsamic
  • 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • 1 linguriță – cimbru uscat
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Pune cotletele de porc într-un bol încăpător, adaugă peste ele oțetul balsamic, uleiul, cimbru, sare și piper după gust. Amestecă cu mâinile carnea pentru ca să se interpătrundă bine marinata. Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră ca să se marineze carnea.

Pasul 2

Încinge grătarul sau pune la foc tigaia grill.

Pasul 3

Unge piersicii pe partea tăiată cu unt.

Pasul 4

Așează carnea și piersicii (cu partea unsă cu unt în jos) pe grătar.

Pasul 5

[:ro][:ru][:en]

Pasul 6

Coace carnea circa 15-20 de minute în dependență de gradul de coacere pe care îl preferaţi.

Pasul 7

Lasă piersicii să se coacă în jur de 5-6 minute, până când va prinde urme înnegrite de grătar.

Pasul 8

Scoate cotletul de porc și piersicii de pe grătar și servește-i imediat.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni