FAJITAS DE PUI

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Ușor

Ingrediente

  • 1 fileu mare – piept de pui
  • 1 linguriță – busuioc uscat
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 2 linguri – zeamă de la limetă
  • 1 lingură – zeamă de la portocală
  • 8 tortillas moi
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Smântână
  • 1 limetă (tăiată în patru)

Procesul de preparare

Pasul 1

Taie carnea de pui fâșii de circa 2 cm. și pune-o într-un bol cu busuioc, două linguri de zeamă de la limetă, sare și piper (după gust). Amestecă totul și lasă să se marineze în timp ce te ocupi de ceapă și ardei.

Pasul 2

Taie ardeiul și ceapa fâșii asemănătoare cu pieptul de pui.

Pasul 3

Pune tigaia la foc mediu cu 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă în tigaie pieptul de pui, ceapa și ardeiul, apoi lasă-le pe foc 7-8 minute, amestecând din când în când. Fă focul mai tare și adaugă o lingură de zeamă de la portocală. Amestecă încă 3-4 minute până vezi că ardeiul, ceapa și carnea puțin se rumenesc. Stinge focul și pune tot în bolul în care urmează să servești.

Pasul 4

Servește puiul pe tortillas încălzite, cu o linguriță de smântână și cu ¼ de la sucul unei limete.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni