FASOLE VERDE (PĂSTĂI) CU ROȘII ȘI BACON

Timpul de pregătire: 35 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 500 gr. – fasole verde (păstăi)
  • 1 roșie mare (bine coaptă)
  • 4 căței – usturoi
  • 100 gr. – bacon
  • 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Spală bine fasolea verde și taie-o bucăți de circa 3-4 cm. Apoi pune-o la fiert pe 5 minute în apă clocotită cu sare.

Pasul 2

Între timp taie baconul cubulețe mici (subțiri) și rumeneștele pe tigaia încinsă cu o lingură de ulei. Când baconul devine crocant, scoate-l pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Pasul 3

După ce fasolea verde a fiert 5 minute, scurge apa, însă păstrează 1/3 de cană pentru a adăuga mai târziu în mâncare.

Pasul 4

Pune roșia într-un castron încăpător și toarnă peste ea apă clocotită, cât să o acopere și las-o 5 minute.

Pasul 5

Rade între timp cățeii de usturoi (sau toacă-i mărunt).

Pasul 6

Scurge roșia de apă, apoi curăț-o de coajă și mărunțește-o.

Pasul 7

Încinge uleiul rămas într-o tigaie încăpătoare.

Pasul 8

Pune roșia tocată și călește-o câteva minute, apoi adaugă usturoiul, fasolea verde și apa păstrată. Asezonează cu sare și piper după gust.

Pasul 9

Las-o să clocotească 4-5 minute (fasolea verde trebuie să fie puțin crocantă).

Pasul 10

Așează fasolea verde pe o farfurie și presară cu baconul crocant. Poftă bună.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni