File mignon

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Ușor

Ingrediente

  • 400 gr mușchi de vită
  • 2 fâșii de bacon
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 100 ml vin roșu
  • sare de mare
  • piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Fiecare bucată de fileu se învelește în bacon și se leagă cu ață. Sărăm din abundență bucata cu sare și piper.

Pasul 2

Călim fileul mignon, pe ambele părți a câte 3-5 minute.

Pasul 3

În tigaia în care s-a călit carnea, turnăm vin roșu și-l fierbem, ca să se evaporeze pe jumătate. Se strecoară printr-o sită densă.

Pasul 4

Fileul se servește stropit cu sos de vin și garnitură de legume proaspete.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni