MINI PIZZA DE VINETE

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Ușor

Ingrediente

  • 2 vinete (mari)
  • 100 gr. – sos pentru pizza
  • 100 gr. – cașcaval Mozzarella (ras)
  • 50 gr. – Salami (tăiat cubulețe de 0,5 cm)
  • 100 gr. –  roșiii cherry (tăiate în jumătate)
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Busuioc

Procesul de preparare

Pasul 1

(RU) Taie vinetele rondele și prăjește-le pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pasul 2

Pe fiecare felie de vânătă pune câte o linguriță (plină) de sos de pizza, apoi așează câte 2,3 jumătăți de roșii, presară cu cașcaval și deasupra poziționează câte 3-4 bucățele de salami. Pune-le la cuptor și coace-le circa 10 minute sau până ce cașcavalul se topește complet.

Pasul 3

Scoate mini pizzele de cașcaval din cuptor și presară-le cu busuioc proaspăt. Sugestii: - În loc să prăjești vinetele, poți să le coci la cuptor sau chiar să le gătești la grătar.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni