MUFFINS PENTRU MICUL DEJUN

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 4 ouă de găină
  • 1 lingură smântână
  • 1 legătură de spanac
  • 50-60 gr. șuncă (sau bacon)
  • 100 gr. mozzarella (sau orice alt cașcaval dorești)
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Încinge tigaia la foc mediu cu o lingură de ulei. Deasupra adaugă șunca tăiată cubulețe, rumenește-o puțin. După care adaugă spanacul tăiat în bucăți mari. Călește tot circa 1-2 minute. Ia tigaia de pe foc și las-o într-o parte până te ocupi de celelalte ingrediente.

Pasul 2

Într-un bol sparge ouăle, adaugă smântâna și condimentează cu sare și piper. Mixează totul energic, până ce compoziția se omogenizează.

Pasul 3

Unge cu ulei 6 “cuibușoare” din tava specială pentru muffinsuri. Adaugă în ele toată compoziția de șuncă cu spanac pregătită mai devreme. Peste ea pune cașcaval ras și toarnă mixtura de ouă până ve-i umple “cuibușoarele”.

Pasul 4

Pune muffinsurile în cuptorul preâncălzit la 190 grade C și coacele 15-18 minute.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni