PATE DE CASĂ DIN FICAT DE GĂINĂ

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Simplu

Ingrediente

  • 500 gr. – ficat de găină
  • 1 ceapă mare (sau 2 mici)
  • 1 cățel de usturoi (mărunțit)
  • 150 gr. – unt
  • Frunze de salvie
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • Sare și piper negru
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui

Procesul de preparare

Pasul 1

Taie ceapa cubulețe mici. Încinge o tigaie la foc mediu cu o lingură de ulei și 20 de grame de unt. Pune în ea ceapa, usturoiul și prăjește câteva minute până ce primește o culoare aurie frumoasă. Răstoarnă ceapa într-un bol.

Pasul 2

Pune aceeași tigaie unde ai prăjit ceapa la foc mare cu lingura rămasă de ulei și 30 de grame de unt. Adaugă ficatul de găină, asezonează-l cu sare, piper și nucșoară rasă și prăjește-l circa 10 minute.

Pasul 3

Pune ficatul de pui pregătit împreună cu ceapa și 50 de grade de unt topit într-un robot de bucătărie. Mixează tot până copoziția devine o pastă fină.

Pasul 4

Toarnă compoziția fină într-un bol încăpător, rupe câteva frunze de salvie deasupra ei și acoperă suprafața cu 50 de grame de unt topit. Pune pate-ul la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni