Picior de miel la cuptor

Timpul de pregătire: 120 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 1 Picior de miel de până la 2 kg sau 2 picioare de miel acâte un kg.
  • 3-4 crenguțe – rozmarin
  • Coajă de la o lămâie
  • Mix condimente pentru miel
  • ½ ardei chilli
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Pune condimentele pentru miel într-un bol, nu uita de sare și piper negru.

Pasul 2

Curăță și taie fâșii usturoiul împreună cu ardeiul chilli.

Pasul 3

Încinge cuptorul la 200 de grade C.

Pasul 4

Pune piciorul de miel pe o tavă plată tapetată cu folie de aluminiu.

Pasul 5

Presară piciorul de miel pe toate părțile cu condimentele mixate, freacă carnea bine cu mâinile în așa fel încât să se lipească și să se prindă bine condimentele. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, înțeapă adânc pulpa din loc în loc pe ambele părți. Introduce în găurile formate câte o fâșie de usturoi, ardei chilli și câte o crenguță mică de rozmarin. Unge pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, după care adaugă în tava cu carne 200 ml. apă călduță, acoperă-l cu folie de aluminiu.

Pasul 6

Pune tava la cuptor pentru 1 oră și 30 de minute sau chiar 2 ore (pentru mielul de 2 kg) sau 1 oră (pentru mielul de 1 kg.)

Pasul 7

După de a trecut timpul scoate mielul din cuptor, îndepărtează folia de aluminiu de pe deasupra, adaugă crenguțele de roșii cherry după care întoarce mielul la cuptor pentru încă 15-20 minute sau până ce se rumenește frumos.

Pasul 8

Scoate mielul din cuptor, lasă-l să stea circa 15 minute după care taie-l felii și servește-l alături de cartofi și morcovi copți.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni