PIZZA CU BACON

Timpul de pregătire: 40; 180 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 3 căni – făină
  • 1 cană – apă călduță
  • 2 lingurițe – sare
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 1 linguriță – zahăr
  • 1 pachețel – drojdie uscată de zgr.

Pentru sos:

  • 1 cană – piure de roșii sau passata
  • 1 linguriță – zahăr
  • ½ – linguriță – sare
  • 1 linguriță – oregano uscat
  • 1 linguriță – busuioc uscat

Pentru pizza:

  • 1 roșie
  • 100 gr. – bacon
  • 300 gr. – cașcaval (eu am folosit olandez)

Procesul de preparare

Pasul 1

Adaugă zahărul și drojdia în apă călduță și las-o să stea câteva minute.

Pasul 2

Pune făina, sarea și uleiul de măsline într-un bol și amestecă-le. Adaugă apa cu drojdie peste mixtura cu făină.

Pasul 3

Frământă bine aluatul, strânge-l în formă de bilă, presară-l cu făină și pune-l într-un castron tapetat cu făină sau ulei de măsline.

Pasul 4

Lăsă aluatul să crească într-un loc cald, acoperit cu un prosop de bucătărie, până își dublează volumul (circa 2 ore).

Pasul 5

După acest timp, scoate aluatul pe masa presărată cu făină și taie-l bucăți. Formează 4 bile și lasă-le 5-10 minute la odihnit. Pe masa presărată cu făina, întinde aluatul cu sucitor, cu un diametru de circa 30 cm. Unge tava cu puțin ulei și pune aluatul întins.

Pasul 6

Pune toate ingredientele pentru sos într-o cratiță mică și fierbe-le la foc mic circa 10 minute. Ia cratița de pe foc și las-o să se răcească.

Pasul 7

Așează aluatul pe planșeta presărată cu făină. Întinde o foaie rotundă și pune în mijlocul ei puțin sos de roșii. Cu ajutorul unei linguri, întinde sosul pe toată suprafața lăsând o margine de 1 cm.

Pasul 8

Stropește cu puțin ulei (mai ales marginea) și acoperă cu cașcaval. Taie roșiile feliuțe subțiri și pune-le peste cașcaval. Aranjează baconul deasupra roșiilor.

Pasul 9

Coace 10-15 minute în cuptorul încălzit la 200 de grade C. Poftă bună

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni