PIZZA CU MEZELURI

Timpul de pregătire: 40; 180 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 3 căni – făină
  • 1 cană – apă călduță
  • 2 lingurițe – sare
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 1 linguriță – zahăr
  • 1 pachețel – drojdie uscată de 7 g

Pentru umplutură:

  • Salam cabanos (tăiat felii subțiri)
  • Șuncă de porc ”la dejun” (tăiat felii subțiri)
  • Salam moldovenesc (tăiat felii subțiri)
  • 1 ardei gras tăiat felii subțiri
  • Măsline verzi sau roșii (tăiate felii)
  • Mozzarella (sau orice alt cașcaval) (răzuit)
  • Sos pentru pizza

Procesul de preparare

Pasul 1

Pregătește aluatul: Adaugă zahărul și drojdia în apă călduță și las-o să stea câteva minute. Pune făina, sarea și uleiul de măsline într-un bol și amestecă-le. Adaugă apa cu drojdie peste mixtura cu făină. Frământă bine aluatul, strânge-l în formă de bilă, presară-l cu făină și pune-l într-un castron tapetat cu făină sau ulei de măsline. Lăsă aluatul să crească într-un loc cald, acoperit cu un prosop de bucătărie, până își dublează volumul (circa 2 ore). După acest timp, scoate aluatul pe masa presărată cu făină și taie-l bucăți. Formează 2 bile și lasă-le 5-10 minute la odihnit. Pe masa presărată cu făina, întinde aluatul cu sucitor, cu un diametru de circa 30 cm. Unge tava cu puțin ulei și pune aluatul întins peste ea.

Pasul 2

Asamblează pizza: Întinde pe aluat o lingură și jumate de sos pentru pizza, după care pune ½ din cantitatea de cașcaval. Aranjează pe toată suprafața câteva felii din toate tipurile de salam, deasupra aranjează câteva felii de ardei și câteva de măsline.

Pasul 3

Coace pizza 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni