Răcitură de curcan

Timpul de pregătire: 12h, 60 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 4 aripi de curcan (circa 2 kg.)
  • 3 morcovi (curățați și spălați bine)
  • 1 rădăcină de pătrunjel (curățată și spălată bine)
  • 2 cepe mari (curățate și spălate bine)
  • 10 căței de usturoi (curățați și spălați bine)
  • 3 frunze de dafin
  • 1 linguriță – piper boabe
  • 4 litri – apă plată
  • 1 lingură – sare

Procesul de preparare

Pasul 1

Pune aripile de curcan într-un ceaun mare și încăpător, toarnă deasupra apa. După care pune ceaunul la foc și lasă-l până când apa începe aproape să fiarbă și vei vedea cum se formează spuma de la carne. Înlătură spuma cu ajutorul unei linguri sau a unei spumiere. Când apa începe să fiarbă, dă focul mai încet și pune în ceaun peste carne, morcovii, rădăcina de țelină și ceapa (toate acestea întregi). Pune frunzele de dafin, sarea și boabele de piper negru. După care fierbe aripile circa 4-5 ore, sau până când carnea cade de pe oase.

Pasul 2

După ce carnea a fiert bine, ia ceaunul de pe foc și las-o să se răcească circa 10 minute.

Pasul 3

După ce s-a răcit, pune carnea într-un bol și legumele în altul. Iar peste zeama rămasă în ceaun adaugă cățeii zdrobiți de usturoi și lasă să stea circa 10 minute. După care strecoară zeama.

Pasul 4

Apoi dezosează carnea și tai-o în bucăți.

Pasul 5

Aranjează piftia pe o farfurie plată sau în boluri: aranjează carnea pe toată suprafața farfuriei, după care aranjează deasupra morcov și țelină tăiată rondele și decorează cu câteva frunze de pătrunjel. Deasupra toarnă supa de la carne în așa fel încât să acopere toate ingredientele.

Pasul 6

Pune piftia la frigider sau undeva la rece pentru 8-10 ore.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni