RULADĂ CU PIEPT DE PUI

Timpul de pregătire: 45 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 1 piept de pui (mediu)
  • Coajă rasă de la ½ de lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 gr. – cașcaval tare
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • ½ de lămâie

Procesul de preparare

Pasul 1

Tăie pieptul de pui în două pe verticală. Ia o bucată, acoper-o cu o folie alimentară și bate-o bine pe ambele părți până se subțiază. Apoi fă același lucru cu cealaltă bucată.

Pasul 2

Pune într-un blender coaja de lămâie, pătrunjelul, cașcavalul, usturoiul, o lingură de ulei, sare și piper după gust și mărunțește bine.

Pasul 3

După ce ai bătut carnea, formează o foaie din aceasta și o condimenteaz-o cu puțină sare și piper. Iar ulterior întinde pe tot fileul ½ din umplutura obținută.

Pasul 4

Rulează cu grijă și ”cârpește” pe ici, pe colo unde este nevoie cu bucățelele de carne care au mai rămas. După care, leagă carnea din loc în loc cu o ață alimentară sau poți folosi și câteva scobitori.

Pasul 5

Pune tigaia la foc mediu cu 2-3 linguri de ulei și așeză rulourile. Prăjește-o cu capac pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce obții o culoare auriu-cafenie.

Pasul 6

Ia de pe foc și o pune-o pe un platou, lasând-o să stea 5 minute. După care scoate ața sau scobitorile, tăie felii de circa 2-3 cm. Poftă bună.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni