Rulou de vițel cu vinete și parmezan în crustă de aluat

Timpul de pregătire: 60 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • Carne de vită
  • 250 gr. – foitaj
  • 2 roșii
  • 1 pahar – vin alb sec
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ou
  • 4 linguri – măsline
  • 1 crenguță – rozmarin
  • 5 frunze de salvie
  • Sare și piper negru

Pentru umplutură:

  • 1 vânătă mare
  • 100 gr. – mozzarella
  • 2 roșii
  • 2 linguri –ulei de măsline
  • 100 gr. – șuncă
  • 100 gr. – parmesan
  • 3 frunze de busuioc

Procesul de preparare

Pasul 1

Taie vânăta rondele groase, după care presară-le cu sare, lasă-le 10 minute și pune-le la scurs. Spală, decojește și curăță roșiile de semințe, apoi taie-le cubulețe.Încinge tigaia împreună cu 2 linguri de ulei, adaugă roșiile, busuiocul și condimentează cu sare după gust și călește-le câteva minute.

Pasul 2

Bate bine carnea până ajunde la o grosime de 2 cm. și asezoneaz-o cu sare și piper negru. Așează peste carne șunca tăiată felii, feliile de vânătă, parmezanul răzuit, mozzarella răzuită și roșiile călite. Rulează carnea și leagă ruloul cu ață de bucătărie.

Pasul 3

Călește un pic usturoiul într-o cratiță cu 4 linguri de ulei încins, după care scoate-l. Prăjește ruloul în acest ulei și adaugă rozmarinul și salvia tocată. Pune vinul și fierbe circa 40 de minute la foc mic spre mediu.

Pasul 4

Scoate friptura din vas și păstrează sosul din cratiță. Întinde aluatul foietaj în așa fel încât să aibă o grosime de jumate de cm., pune friptura pe ea, rulează foaia și închide-o la capete. Înțeap-o din loc în loc cu furculița și asează ruloul pe o tavă de copt, după care unge-l cu ou bătut. Pune tava la cuptorul încălzit la 180 de grade C. pentru circa 25 de minute sau până aluatul devine auriu.

Pasul 5

Servește ruloul acoperit cu sosul rămas sau cu orice tip de salată sau garnitură dorești.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni