RULOURI DE VINETE ÎN SOS DE ROȘII

Timpul de pregătire: 90 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 2 vinete (mari)
  • 200 gr. – tocătură de vită
  • 200 gr. – tocătură de porc
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine (grosime 1 cm.)
  • O mână – pătrunjel (tocat mărunt)
  • ½ cană – suc de roșii
  • 1 roșie (medie) decojită și tăiată mărunt
  • 100 gr. – cașcaval afumat
  • Sare și piper negru

Pentru prăjit:

  • 10-12 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui

Procesul de preparare

Pasul 1

Taie vinetele felii pe lungime.

Pasul 2

Prăjește feliile de vinete pe ambele părți, într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pasul 3

În timp ce feliile de vinete se răcesc puțin, ocupă-te de carne. Pune într-un bol carnea tocată, oul, pătrunjelul tocat, pâinea înmuiată în apă și stoarsă. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă toate ingredientele.

Pasul 4

Pune roșia decojită și tăiată mărunt, împreună cu sucul de roșii într-un bol și adaugă puțină sare și piper negru.

Pasul 5

Așează la capătul îngust a fiecarei felii de vinete câte o linguriță din compoziția de carne și rulează strâns. Fă același lucru până se termină ingredientele.

Pasul 6

Toarnă 1/3 din compoziția de roșii și sucul într-o tavă pentru copt încăpătoare și adâncă. Așează rulourile de vinete și acoperă cu restul din compoziția de suc și presară cu cașcaval afumat ras (sau tăiat felii), coace-le circa 30-35 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade C.

Pasul 7

Scoate rulourile de vinete din cuptor lasă să se răcearcă 10-15 minute după care servește-le. Poftă bună.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni