SALATĂ CAESAR CU PUI

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 400 – 450 gr. – salată verde creață (sau salată Eisberg)

Pentru dressing: (sos pentru salată)

  • 150 gr. – iaurt grecesc (sau orice alt iaurt natural)
  • ½ zeamă de la o lămâie
  • 50 gr. – parmezan ras
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare și piper negru

Pentru pui:

  • 1 piept de pui (400 – 450 gr.)
  • 1 crenguță rozmarin proaspăt (sau 1 linguriță uscat)
  • 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru
  • Pentru crutoane:
  • ½ – baghetă
  • 1 lingură – ulei de măsline sau de floarea soarelui

Pentru decor:

  • Parmezan

Procesul de preparare

Pasul 1

Spală bine salata și zvânt-o, apoi rupe-o cu mâinile bucăți medii într-un bol încăpător și las-o deoparte până te ocupi de celelalte ingrediente.

Pasul 2

Pune tigaia la foc mediu împreună cu uleiul. După care adaugă pâinea tăiată cubulețe de circa 2 cm. Amestecă din când în când timp de 5 minute sau până ce pâinea obține o culoare aurie. Scoate-le și lasă-le să se răcească în timp ce te ocupi de alte ingrediente.

Pasul 3

Taie pieptul de pui în jumătate pe verticală (asigură-te că nu are os) și pune-l într-o farfurie. Rupe de pe crenguța de rozmarin acele verzi, toacă-le mărunt și pune-le peste pieptul de pui. Asezonează carnea cu sare și piper și stropește-o cu ulei. Maseaz-o puțin cu mâinile până ce condimentele vor cuprinde carnea.

Pasul 4

Încălzește cuptorul la 180 de grade C.

Pasul 5

Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare, adaugă carnea de pui și rumenește-o pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie. Între timp așează o bucată de folie de aluminiu cu marginile ridicate pe o tavă de copt. Pune pieptul de pui împreună cu uleiul din tigaie pe folia de aluminiu pregătită anterior. Coace circa 10 minute.

Pasul 6

Între timp ocupă-te de dressing (sos pentru salată): într-un borcănaș adaugă iaurtul, zeama de lămâie, cașcavalul, cățelul de usturoi dat prin răzătoare mică, uleiul și condimentează cu sare și piper. Pune capacul la borcan și agită-l energic pentru ca toate ingredientele să se amestece bine.

Pasul 7

Scoate pieptul de pui din cuptor și taie-l cubulețe (păstrează sucul care la lăsat carnea în timpul coacerii)

Pasul 8

Pune peste salata verde pregătită anterior pieptul de pui împreună cu sucul rămas, crutoanele și dressingul. Amestecă atent totul împreună cu mâinile sau cu două linguri. Presară cu parmezan ras sau tăiat felii mici subțiri deasupra salatei. Poftă bună

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni