SALEURI CU CAȘCAVAL ȘI BACON

Timpul de pregătire: 60 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 400 gr. – aluat foietaj
  • 250 gr. – bacon (tăiat felii subțiri)
  • 200 gr. – cașcaval ras
  • 1 ou bătut
  • 2 linguri – muștar
  • Făină pentru pudrat
  • Ulei vegetal

Procesul de preparare

Pasul 1

Încălzește cuptorul la 180 de grade C.

Pasul 2

Întinde aluatul pe o planșetă pudrată cu făină și subțiază-l puțin. Întinde muștarul peste aluat.

Pasul 3

Rade deasupra cașcaval, după care taie aluatul în fâșii de 2-3 cm. pe lățime și de circa 15 cm. pe lungime.

Pasul 4

Acoperă fiecare fâșie cu câte o felie sau 2 de bacon în așa fel încât să o acopere complet.

Pasul 5

Răsucește fâșiile în spirale.

Pasul 6

Unge o tavă de copt plată cu puțin ulei și aranjează spiralele de foietaj pe ea. Unge-le cu ou bătut și pune-le la cuptor pentru circa 20 de minute sau până ce saleurile se rumesc frumos. Poftă bună.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni