SANDWICH CU STEAK DE VITĂ

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • Un cotlet de vită cu os (de circa 500 gr.)
  • 1 baghetă
  • 1 roșie
  • O mână bună de rucola (spălată și dezvântată)
  • 2-3 linguri de muștar (cu boabe întregi)
  • Parmesan (sau orice alt cașcaval preferi)
  • Oțet balsamic
  • 1 lingură – rozmarin (uscat sau proaspăt)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Condimentează cu sare și piper cotletul de vită, apoi stropește-l cu puțin ulei de măsline. Masează carnea pe ambele părți pentru a pătrunde mai bine condimentele.

Pasul 2

Încinge o tigaie la foc mare. Pune 2 linguri de ulei, așează carnea în tigaie și pune deasupra rozmarinul. Rumenește-o pe ambele părți după care micșorează focul la minim, cu ajutorul unei linguri stropește carnea cu uleiul din tigaie. Coace carnea după preferință (să fie în sânge 1-2 minute pe ambele părți, mediu 4-5 minute pe fiecare parte sau bine coaptă 6-7 minute pe fiecare parte).

Pasul 3

Scoate carnea din tigaie și pune-o pe un platou, acoper-o cu o folie de aluminiu și las-o să stea 5 minute.

Pasul 4

Taie bagheta in două pe orizontală stropește-o cu puțin ulei și pune-o pe o tavă cu tăietura în jos. Pune-o în cuptorul preâncălzit la 200 de grade C și rumenește-o câteva minute.

Pasul 5

Scoate bagheta din cuptor și unge-o pe o parte cu muștar.

Pasul 6

Taie roșia felii și aranjeaz-o peste o jumătate de baghetă.

Pasul 7

Pune rucola într-un bol și condimenteaz-o cu sare și piper, stropește-o cu câteva picături de oțet balsamic și ulei de măsline. Amestecă totul împreună și așeaz-o peste roșii.

Pasul 8

Taie carnea felii și amestec-o cu zeama rămasă de la friptură.

Pasul 9

Pune feliile de carne peste rucola, stropește-o cu oțet balsamic și ulei de măsline. Acoper-o cu câteva fâșii de parmezan, apoi astupă totul cu cealaltă jumătate de baghetă. Poftă bună.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni