Steak de vită

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Ușor

Ingrediente

  • 2 steak-uri de vită
  • Unt
  • Rozmarin
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Condimentează cotletul de vită cu sare și piper, apoi stropește-l cu puțin ulei de măsline. Masează carnea pe ambele părți pentru a pătrunde mai bine condimentele.

Pasul 2

Încinge o tigaie la foc mare. Pune 2 linguri de ulei, așează carnea în tigaie și pune deasupra rozmarinul. Rumenește-o pe ambele părți după care micșorează focul la minim. Adaugă untul și cu ajutorul unei linguri stropește carnea cu uleiul din tigaie. Coace carnea după preferință.

Pasul 3

Scoate carnea din tigaie și pune-o pe un platou, acoper-o cu o folie de aluminiu și las-o să stea 5 minute.

Pasul 4

Ulterior taie carnea felii și amestec-o cu zeama rămasă de la friptură și servește-o cu orice garnitură dorești.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni