Tagliatelle cu sparanghel, bacon crocant și parmezan

Timpul de pregătire: 40 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 500 gr. – paste Tagliatelle
  • 1 legătură de sparanghel
  • 1 cățel de usturoi
  • 150 gr. Bacon afumat
  • Parmezan
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negruPentru decor:
  • Frunze de busuioc

Procesul de preparare

Pasul 1

Spală sparanghelul și îndepărtează circa 1-2 cm. din tulpina lemnoasă. Taie sparanghelul în bucăți de 3-4 cm. Pune-l într-o tavă de copt cu 2 linguri de ulei, sare și piper negru. Amestecă bine totul. Pune tava pentru 10 minute în cuptorul preâncălzit la 200 de grade C.

Pasul 2

Între timp pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 3

Încinge tigaia. Taie baconul cubulețe, adaugă-l în tigaie și rumenește-l câteva minute. Scoate-l de pe tigaie pe un șervețel de hârtie (ca să se scurgă excesul de grăsime).

Pasul 4

Pune o strecătoare în chiuvetă și strecoară pastele întoarce-le înapoi în cratiță, adaugă peste ele baconul rumenit, sparanghelul copt și parmezan ras. Amestecă tot împreună, după care servește pastele pe o farfurie plată, rade deasupra parmezan și decorează cu frunze de busuioc.

Chișinău Bălţi Soroca Hîncești Caușeni